Mijn passie.. 

 Paardvriendelijk betuigen van pony's

Betuigen voor de wagen van pony's tot 1.27 cm. [Ik heb niet de faciliteiten voor grotere pony’s en paarden]
Ik heb al vele pony’s, zowel kleine als grote pony’s correct voor de wagen betuigd. Mijn ervaringen zijn altijd blije paarden en tevreden eigenaren geweest. Het is belangrijk dat de pony vertrouwen krijgt en plezier houdt in het werk. 


Ik beschik zelf over een goede functionele marathonwagen, een sterk marathontuig en alle overige benodigdheden.
Daarbij kan de pony, zowel merries als ruinen (& hengsten in overleg) hier gestald worden. We beschikken hier over genoeg faciliteiten voor het stallen van de pony; ruime boxen en alle beschikking tot weidegang (normaliter 24 uur per dag in de zomermaanden, mits het weer het toelaat). We vinden het erg belangrijk dat de pony's genoeg beweging en aandacht krijgen en beschikking krijgen over voldoende weidegang en sociaal contact met de andere pony's. Ze moeten naast de training gewoon lekker 'paard' kunnen zijn. Uiteraard wordt er in hoge mate rekening gehouden met speciale diëten en/ of andere wensen omtrent de verzorging van de pony. 


Normaal gesproken kan er worden uitgegaan van een periode van vier á vijf weken om tot het gewenste resultaat te komen. Maar dit kan variëren door het karakter en graad van africhting van de pony. De pony wordt vrijwel altijd in enkelspan betuigd. In een uiterst geval kan de pony eventueel naast een ervaren pony worden gezet om bijvoorbeeld een pony verkeersmak te maken. Dit gebeurt alleen bij zeer angstige pony's met een trauma.


Het betuigen wordt stap voor stap gedaan. Het tempo wordt bepaalt aan de hand van hoe gemakkelijk  de pony de training oppakt. Er wordt gebruik gemaakt van de methode volgens het Natural Horsemanship. Om de pony op een eerlijke, paardvriendelijke manier op te leiden. Hierdoor wordt de band tussen mens en paard intens hechter. Verder leid ik de pony's op volgens het Achenbach systeem. Deze leidselvoering is paardvriendelijk, omdat er een uitermate stille verbinding ontstaat. 

De pony wordt netjes voor de wagen betuigd. Daarnaast wordt er veel buiten mee gereden wordt de pony, als men die wens heeft, verkeersmak gemaakt.De pony wordt aan veel dingen gewend. We vinden het erg belangrijk om gebruik te maken van omliggende landerijen tijdens de trainingen. De pony wordt zelfverzekerder door deze trainingswijze.

Ik heb ervaring met enkel- dubbel- en vierspan. Daarnaast ben ik in het bezit van de MBO opleiding Bedrijfsleider Paardenhouderij niveau 4 specialistenopleiding. Tijdens deze studie heb ik veel kennis heb opgedaan. Voornamelijk door stages en overige cursussen: koetsiersbewijs enkel- en dubbelspan, ORUN cursus, diploma EHBO paard etc.


Ik men voornamelijk dressuurmatig. Het is zeer belangrijk dat de pony met de juiste basis wordt opgeleid om verder gebracht te kunnen worden naar een hoger niveau.
Daarnaast rijdt ik mijn eigen paard onder het zadel in de dressuursport. Wedstrijdniveau: M2 (2x). Tevens heb ik diverse paarden voor anderen gereden.

 

Paardvriendelijk scheren/ toiletteren paarden & pony's

 

Wilt U uw paard of pony paardvriendelijk laten scheren?

Door de jaren heen ben ik door mond tot mond reclame van voorgaande mensen steeds meer scheerdiensten gaan verzorgen. Hierdoor heb ik inmiddels ruime ervaring met het scheren van verschillende paarden en pony’s.

Tevreden eigenaren en de mooie uitstraling van de geschoren paarden hebben mijn ambitie hierin verder laten doorgroeien. Door de voldoening die ik hieruit haal, wil ik ook graag via deze weg mijn scheerdienst aanbieden. Paardvriendelijkheid met rust en vertrouwen vormen de uitgangspunten binnen mijn manier van werken. Daarbij neem ik geruim de tijd en werk ik nauwkeurig. Ook wordt er ten alle tijde zorgvuldig overleg gepleegd met de klant. Want de wensen van de eigenaar staan centraal om tot een optimaal scheer resultaat te komen! 

Ik scheer met een geluidsarm scheerapparaat; een Heiniger Progress. Daarnaast heb ik voor de puntjes op de i de Sectolin SE-200 tondeuse. Mijn streven is om  paarden/ pony’s zonder sedatie of praam te scheren. Maar indien nodig wordt de eigenaar gevraagd om zelf aan de kalmeringsmaatregel te voldoen.  Voor het optimale scheerresultaat scheer ik alleen droge en schone pony’s en paarden, onder goede verlichting en met een stopcontact dichtbij.

 

Binnen een straal van 15 km (vanaf Exmorra) zijn de kosten standaard:

paarden  € 50,-

pony's € 45,-

shetlanders € 30,-

 

Buiten de straal van 15 km worden er reiskosten gerekend € 0,20 per km. (heen en terug na de eerste 15km)

 

 Paardvriendelijke vakantieweidegang voor pony's

 

Het paardvriendelijke (trainings-)vakantieadres voor uw pony tot een stokmaat van 1.35m. In de maanden april t/m september.

Aangezien wij in het zomerseizoen pony’s voor de wagen betuigen hebben wij een grote weide beschikbaar. Daarom hebben we in deze tijd ook ruimte voor vakantiestalling van pony’s. Tijdens uw vakantie kunt u uw pony(‘s) met een gerust hart hier achterlaten.

 

Het betreft 24/7 weidegang in de volgende situatie;

  • Uitsluitend merries en ruinen

Tot een stokmaat van 1.35 m. Om een ideale/ gelijkwaardige kudde te behouden. 

  • Aparte weidegang of in een groep

Voor een ex-bevangen pony tot een pony die volop in training staat. Voor iedere pony zijn de omstandigheden aan te passen. De mest wordt opgeruimd. De pony wordt rustig gewend aan de andere pony’s.  

  • De verzorging wordt afgestemd op iedere pony voor zich

We streven er naar om de thuissituatie van de pony zoveel mogelijk na te bootsen. Zodat de pony geminimaliseerde overgangen voor zijn kiezen krijgt.

  • Drinkwater/ kracht-en ruwvoer

Er wordt leidingwater aangeboden en dit wordt elke dag ververst. Wij voeren Metazoa aan onze pony’s. Er kan gekozen worden om het eigen voer mee te nemen. De pony’s lopen op een volledig onbemeste weide. Er kan ook voor kruidenhooi worden gekozen.

  • Vakantie of trainingsvakantie

Gewoon uw paard even lekker tot zichzelf laten komen of juist een trainingstraject starten? Alles is in overleg mogelijk. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld grondwerk, longeren/ werken aan de lange lijnen, verkeersmak maken, wandelen/ mee aan de fiets, schriktraining etc.

 

De pony’s dienen correct geënt en ontwormt te worden aangeboden. Tevens moeten ze gewend zijn aan schrikdraad.

De kosten bedragen € 35,- per week

 

Mogelijk in de periode van april t/m september

   

IMG_20150525_131119.jpg

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb